top of page

Werking:

Sinds 1998 zet de vzw Belgisaan zich in met humanitaire projecten in het Noordoosten van Thailand.

Studiebeurzen en voedselprogramma


De hoofdactiviteit is het verzamelen van studiebeurzen voor arme leerlingen, zodat ze de kans krijgen om te studeren. Voor de arme scholieren uit de lagere scholen heeft Belgisaan het "Foodprogram", waardoor deze kinderen ieder dag een gratis maaltijd krijgen op school.
Door de jaren heen heeft Belgisaan al meer dan 400 studiebeurzen uitgereikt alsook een 80-tal "Foodprograms". Via deze studiebeurzen of "Food programs" wordt niet alleen het kind, maar ook vaak de ganse familie geholpen.

Andere projecten


Belgisaan heeft ter plaatse nog tal van andere projecten zoals het renoveren van scholen, het verlenen van assistentie en medische hulp aan de arme bevolking, het geven van een opleiding voor de leerkrachten ter plaatse, de aankoop van een schoolbus voor scholieren uit de afgelegen dorpen, het organiseren van schoolreizen en uitstappen, het aanleggen van een groentetuin en varkens- en kippenkwekerij in de scholen, sanitaire en waterzuiveringsinstallatie in een school, gratis klerenbedelingen (afkomstig uit België) alsook het verdelen van voedsel, drinkwater, schoolmateriaal en speelgoed.

Opvolging ter plaatse


Ongeveer 2 x per jaar gaat Belgisaan ter plaatse voor de verdeling van de studiebeurzen en opvolging van de studenten en de projecten.

Belgisaan in België


In en buiten Middelkerke zijn er tal van activiteiten om mensen te zoeken en motiveren die peter of meter willen worden van een Thaise student. Belgisaan staat ook met een stand op verschillende evenementen, wereldmarkten, kerstmarkten, het Landbouwweekend en op veel andere plaatsen om extra middelen te verzamelen zodat extra studiebeurzen, "Food programs" en projecten kunnen gerealiseerd worden. Daarnaast gaat Belgisaan regelmatig uitleg geven in de gemeenteschool van Slijpe en Sint-Lutgardisschool van Westende over het leven van een kind in Thailand om op die manier de kinderen een beter inzicht te geven hoe het leven daar is. Ook in Thailand is Belgisaan regelmatig in de scholen.

 

Motivatie


Dankbaarheid van de bevolking in Thailand, de studenten die hun diploma's behalen, lagere scholieren die toch naar school gaan omdat ze door het "Food program" ieder middag eten krijgen en dus gezonder en vrolijker zijn, zieke en ondervoede baby's die dankzij de melkpoeder, papfles en zuiver fleswater meer gezond zijn en de glimlach dat die mensen en kinderen geven. Dit alles drijft de vrijwilligers van vzw Belgisaan om zich blijvend hard in te zetten!

bottom of page